Cloud services

Met de opkomst van de zogenaamde “cloud” is er een heel nieuw tijdperk in ICT ingeluid, qua impact vergelijkbaar met de intrede van PC’s en het Internet in voorbije decennia. Waar uw organisatie voorheen niet buiten een intern ICT netwerk kon, compleet met servers en werkplekken, daar is dat dankzij cloud diensten niet meer nodig.

Zo divers als de ICT wereld in het geheel, zo divers zijn ook de cloud services. Zo kunt u er voor kiezen om alles wat er nu op uw eigen servers draait in plaats daarvan in de cloud, ofwel een virtueel datacenter, onder te brengen. Dat noemen we in jargon Infrastructure-as-a-Service, IaaS, en is in feite een alternatief voor hardware. Er kan ook gekozen worden voor kant en klare bouwstenen, zoals een mailbox, een extern bureaublad (hosted desktop). In andere woorden Software-as-a-Service, SaaS, zoals de naam doet vermoeden een vervanging voor gelicenseerde software, maar vaak wel geleverd in combinatie met bijvoorbeeld opslagruimte.

In alle gevallen betekent cloud dat u voortaan over internet verbinding maakt met uw ICT omgeving, gebruik maakt van cloud diensten die mee groeien en/of krimpen met uw behoefte en die betaald worden naar gebruik, meestal per maand. Geen investeringen meer en geen “sores”, maar wel flexibiliteit en eenvoud.

Net als traditionele ICT hardware en software kan IMC het leveren en beheren. Wilt u voortaan cloud services in plaats van traditionele soft- en hardware, dan maken wij een zo geruisloos mogelijke transitie, in één klap of gefaseerd, mogelijk. Want ook buiten de muren moet uw ICT in goede handen zijn.

Onze Cloud Services zijn onderverdeeld in een aantal categorieën:

Remote beheer

Meer weten?

Laat je vrijblijvend adviseren door de specialisten van IMC.


Neem direct contact op!

Wil jij weten wat je kunt besparen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte