File Sharing

Als manager of medewerker in een bedrijf wilt u niet alleen bestanden kunnen opslaan, maar deze bovendien kunnen delen met collega’s. Daarom is het gebruikelijk bestanden op te slaan op de server of een NAS apparaat, vaak bekend als een gedeelde netwerkschijf. Zo kan iedereen bij de algemene bedrijfsbestanden. Althans, als de gebruiker daar rechten toe heeft. Want naast de mogelijkheid om een centrale backup van de data te maken is ook het beheer van toegang een onmisbare functie.

Deze wijze van bestanden delen (of file sharing) is functioneel binnen de muren van de organisatie en tussen collega’s onderling. Zodra gebruikers aan de verkeerde kant van de firewall staan, bijvoorbeeld thuis of met een smartphone of tablet, maar ook als bestanden gedeeld moeten worden en samenwerking gewenst is met derden, blijft de traditionele gedeelde schijf geen oplossing.

Dat betekent dat gebruikers mogelijkheden mislopen om overal en in samenwerking met iedereen efficiënt, effectief en productief te zijn. Gebruikers lossen dat vaak zelf al op, door bedrijfsbestanden buiten de controle van de organisatie via cloud services als Google Drive en Dropbox op te slaan, te synchroniseren met mobiele apparaten en te delen met derden. Daar schuilt een gevaar in, gevoelige data kan zomaar op servers aan de andere kant van de wereld belanden, bij bedrijven en overheden die anders denken over eigendom en privacy rechten. Afgezien daarvan onttrekt de data zich aan het toezicht van de organisatie, zonder dat het bekend is wie toegang heeft of kan krijgen en zonder dat data gebackupt kan worden.

De gulden middenweg is er ook, namelijk Enterprise File Sharing. Dat is de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van moderne cloud opslag, gecombineerd met de beheersbaarheid en veiligheid van de ouderwetse bestandsserver. Medewerkers kunnen zo altijd en overal productief zijn, terwijl u het juiste beleid kunt handhaven en waarborgen.`

File sharing

Meer weten?

Laat je vrijblijvend adviseren door de specialisten van IMC.


Neem direct contact op!

Wil jij weten wat je kunt besparen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte