Virtuele Server

Natuurlijk, u heeft servers. Daar draaien uw bedrijfsapplicaties op, uw email enzovoorts. Deze servers zijn vroeger of later toe aan vervanging of uitbreiding, maar wilt u nog wel investeren in nieuwe servers en de implementatie daarvan? Dat kan ook anders. U huurt als het ware een virtuele server in het datacenter, ofwel u maakt gebruik van Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Datbetekent dat u niet meer hoeft te investeren in aanschaf en onderhoud van statische hardware, maar dat u maandelijks betaalt naar gebruikte server capaciteit en die capaciteit dynamisch kunt bijstellen. Deze virtuele servers in de cloud draaien op uiterst hoogwaardige en dubbel uitgevoerde infrastructuur, met keiharde beschikbaarheidsgaranties. U loopt daardoor minder risico, bijvoorbeeld op hoge kosten voor een systeem keuze die achteraf niet optimaal bleek of op uitval van uw bedrijfskritische applicaties.

Virtuele servers in de cloud gebruiken is zodanig flexibel en eenvoudig dat u slechts de totale computer capaciteit afneemt, zoals processor kracht, werkgeheugen en opslagruimte, alles afgeregend per uur. Vervolgens kan met de beschikbare capaciteit een eigen netwerk gebouwd worden, een zogenaamd “virtual private datacenter”, waarin verschillende virtuele servers voor uiteenlopende functies en applicaties ingericht worden. Benodigde licenties voor besturingssoftware, zoals Windows Server, worden eenvoudigweg meegenomen in het maandbedrag, zodat ook daarvoor geen aparte aanschaf en licentie nodig is.

IMC levert en beheert de infrastructuur en applicaties net zoals we dat doen met hard- en software op locatie, alleen dan zonder een ruimte in uw kantoor in beslag te nemen en zonder fysieke installatie en onderhoudswerkzaamheden.

Virtuele server

Meer weten?

Laat je vrijblijvend adviseren door de specialisten van IMC.


Neem direct contact op!

Wil jij weten wat je kunt besparen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte